17 Şubat 2013 Pazar

Tarlusal nedir nasıl kullanılır ?

Tarlusal ilacı nedir nasıl ve ne için kullanılır ne işe yarar ? Tarlusal kullananlar
Medroksiprogesteron, vücutta doğal olarak üretilen kadın cinsiyet hormonu progesterona benzer etkiler gösteren bir ilaçtır.
Medroksiprogesteron; adet düzensizliği, adet yokluğu veya anormal rahim kanamaları gibi durumların tedavisinde kullanılır.
Medroksiprogesteron ayrıca menapoz sonrası östrojen yerine koyma (replasman) tedavisi gören kadınlarda, östrojenin rahim üzerindeki istenmeyen etkilerine karşı da kullanılır.
 
Tarlusal (Medroksiprogesteron) aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:
  • belirli nedenlere bağlı olarak adet döneminin dışında oluşan rahim kanaması;
  • normal olarak adet (regl) olagelen bir bayanın bir hastalığa ya da iç salgı bezlerine ilişkin bir bozukluğa bağlı olarak adet olamaması (sekonder amenore)
Tarlusal ilacını kullanan yada kullanmak isteyen kişilere bu ilacı mutlak suretle bir hekim tavsiyesi ile kullanmalarını öneriyoruz. Bu ilacı kullanıpta kafanıza takılan soru işaretleri olursa / varsa lütfen çekinmeden konu başlığı altından bize sorunuz.

TARLUSAL KULLANANLAR KAÇ GÜNDE ADET OLUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen buraya yapacağınız yorumlarda; küfür argo içerik yada sinkaflı kelimeler kullanmayınız. Yaptığınız yorumlar, denetimden geçtikten sonra onaylanacak, ve cevap verilecektir.