2 Temmuz 2014 Çarşamba

Norlevo ertesi gün hapı hamileliği kesin önler mi ?

hamilemiyimhesaplama.com sayfamıza en çok gelen sorulardan biri norlevonun gebeliği engelleyip engellemediği..Bizde ziyaretçilerimizin aklına takılan norlevoyla ilgili tüm detayları bir araya getirdik.Norlevoyla ilgili sorularınızı bu başlık altından sorabilirsiniz
norlevo Tablet ertesi gün hapıdır. Korunmasız cinsel ilişki sonrasında gebeliği önlemek amacıyla kullanılır. Cinsel ilişki öncesinde kullanılan haplar doğum kontrol haplarıdır. Doğum kontrol hapları cinsel ilişki öncesinde belirli süre, düzenli olarak kullanılmaları halinde gebelik önleyici etki gösterirler.
norlevo’yu ilişkiden 20 saat sonra içtim hamile kalma ihtimalim var mı?
İçe boşalma olmasa dahi zevk suyu olarak tabir edilen sıvıda spermlerin bulunması gebelik riskini doğurur. Eğer norlevo’nun kutusundan çıkan 2 tableti birden aynı zamanda aldıysanız ve norlevo alımı sonrası kusma, ishal gibi ilaç emilimini olumsuz etkileyen biri durum yaşamadıysanız ya da norlevo ile etkileşimde bulunan bir ilaç kullanmadıysanız norlevo gebeliğe karşı koruyucu etkisini gösterir.
Ancak en doğru kullanım halinde dahi norlevo’nun gebeliğe karşı koruyuculuğunun %85 oranında olduğunu hatırlatır ve en az %15 gebe kalma riskinin her zaman için bulunduğunu belirtmek isterim.
norlevo aldıktan sonra istifra edilirse ne yapmak gerekir?
norlevo alımından sonraki 3 saat içerisinde kusma olması halinde ilacın tekrar alınması gerekir.
norlevo’dan sonra adet ne zaman gerçekleşmelidir?
norlevo kullanımı sonrası adet genellikle beklenen tarihte gerçekleşir ancak bazı hastalarda ilacın bir yan etkisi olarak adet beklenen tarihten birkaç gün önce veya sonra da gerçekleşebilmektedir. Hatta bazen adet gecikmesi 1 ayı dahi bulabilmektedir.
Prospektürste yazan “İlk ilaçsız periyotta hasta adet görmezse gebelik olasılığı ekarte edilmelidir.” ifadesi ise şu anlama gelir; ‘’Eğer adetiniz beklediğiniz tarihte olmazsa adet gecikmesinin ilacın yan etkisi mi yoksa gebelik göstergesi mi olduğundan emin olmak için gebelik testi yaptırınız.’’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen buraya yapacağınız yorumlarda; küfür argo içerik yada sinkaflı kelimeler kullanmayınız. Yaptığınız yorumlar, denetimden geçtikten sonra onaylanacak, ve cevap verilecektir.