20 Şubat 2013 Çarşamba

Hamilelikte iki kişilik yemek

Hamile kadınlara karşı özellikle çevreden söylenilen bir laf vardır "sen iki canlısın ona göre ye" diye
Peki bu ne kadar doğrudur gerçekten hamileler iki kişilik mi yemek yemeli?


Hem kendinizin hem de bebeğinizin besinsel gereksinimlerini karşılamak için doğru gıdaları yeterli miktarlarda almanız gerekir. Ama unutmayın, gıdanın niteliği (kalitesi) niceliğinden (miktarından) daha önemlidir. Bebeğiniz sizin yediklerinizle beslenir. Salt gıda alımınızı artırmanız cevap değildir. Dikkatli menü planlaması ve iyi yeme alışkanlıkları anahtar niteliğini korumaktadır.

Doğru yiyecekler, sağlıklı büyüme ve gelişim için temel (esansiyel) besin öğelerini içeren yiyeceklerdir. Gereksinim duyduğunuz bütün besin öğelerini almakta olduğunuzdan emin olmak için her zaman çeşitli doğru yiyecekleri seçmelisiniz.

Gebelik sırasında hemen hemen bütün besin öğelerine (protein, vitaminler ve mineraller dahil) olan gereksinimleriniz daha fazladır . Enerji ya da kalori gereksinimleriniz ile çoğu vitaminlere ve minerallere olan ihtiyaçlarınız , ilgili besin öğesine bağlı olarak,%10 ila %50 arasında artış gösterir. C vitamini ve çinko gereksinimleri yaklaşık olarak %40 artar. Demir gereksinimleriniz de artar gebelik sırasında %50 daha fazladır. Bu nedenle, diyetiniz kaliteli, besleyici gıdaları doğru miktarlarda içermelidir.

Artan gereksinimleri yalnızca diyet yoluyla karşılamak kolay olmadığı için, sık sık beslenme destekleri (takviyeler) önerilir.Burada önerilen yol gösterici ilkeleri izleyen bir annenin rahat bir gebelik geçirme, güçlü, sağlıklı bir bebek doğurma ve eğer emzirmeyi seçerse, bebeğine bol miktarda kaliteli anne sütü sağlama olasılığı daha yüksektir.

kaynak:www.meleklermekani.com/gebelik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen buraya yapacağınız yorumlarda; küfür argo içerik yada sinkaflı kelimeler kullanmayınız. Yaptığınız yorumlar, denetimden geçtikten sonra onaylanacak, ve cevap verilecektir.